Door kozijnen te beveiligen kun je het risico op inbraak sterk verkleinen. Inbrekers kiezen altijd voor het makkelijkste slachtoffer, dus als je er simpelweg voor zorgt dat jij dat niet bent, dan kom je er waarschijnlijk wel goed vanaf. Je hoeft je huis niet tot een fort om te bouwen. Sterker nog, dan gaat men er juist vanuit dat er veel te halen valt; waarom zou je anders veel moeite doen voor het voorkomen van inbraken? Zorg er dus voor dat er meer preventieve maatregelen worden getroffen dan bij anderen in de omgeving. Dat klinkt misschien cru, maar we hebben allemaal liever dat er elders wordt ingebroken dan bij ons.

Uit onderzoek van dit bedrijf blijkt dat het risico op inbraak met meer dan 90% afneemt als je de kozijnen goed beveiligt. Bovendien zijn er verzekeringen (voornamelijk voor de inboedel) die een premiekorting geven als de woning goed is beveiligd. Dat is uiteraard logisch, aangezien de verzekeraar graag zo min mogelijk premie uitkeert. Als iedereen de woning goed beveiligd, zal het aantal inbraken dalen en hoeft er dus minder te worden uitgekeerd.

Het beste beveilig je kozijnen met een slot dat het SKG keurmerk draagt. Dit SKG keurmerk deelt sterren uit; een SKG goedgekeurd slot heeft één ster, twee sterren of drie sterren. Hoe meer sterren er op het SKG goedgekeurde slot aanwezig zijn, hoe meer beveiliging het slot biedt. Hoe meer beveiliging het slot biedt, hoe langer de inbrekers bezig zullen zijn om binnen te komen, dus hoe kleiner de kans dat ze ook echt binnenkomen.

Kiepramen kun je het beste beveiligen met dievenklauwen. Dit zijn stalen pennen die het kozijn op een dusdanige manier vergrendelt, dat zelfs als de scharnieren worden opengebroken, het raam of de deur op de plek blijft zitten. Inbrekers kunnen dan dus niet meer eenvoudig het raam er uit lichten.

Een andere optie is om inbraakwerend glas aan te schaffen. Dit glas is extra sterk en extra hard, en daardoor veel lastiger open te breken dan gewoon glas. Op die manier kunnen inbrekers veel minder gemakkelijk het raam inslaan, waardoor ze dus ook veel lastiger binnenkomen.

Je kunt altijd de specialist in de buurt navragen welke preventieve maatregelen je zou kunnen treffen. De specialist heeft doorgaans jarenlange ervaring op het gebied van sloten en inbraak preventieve maatregelen, waardoor hij je kan helpen om inbraken zoveel als mogelijk te voorkomen.