Waar moet u aan denken als u kozijnen gaat vervangen?

U koopt een huis waarvan de kozijnen verrot of beschadigd zijn, of u komt tot de ontdekking dat de kozijnen van uw huidige woning aan vervanging toe zijn. U moet er natuurlijk wel zeker van zijn dat uw kozijnen niet meer gerepareerd kunnen worden, voordat u ze laat vervangen. Al kunt u ook dan de reparatiekosten tegenover de prijs van nieuwe kozijnen zetten.

Zelf kozijnen vervangen of door een specialist?

Als u handig bent, kunt u zelf uw kozijnen vervangen. Maar wij adviseren toch om dit door een vakman te laten doen. Het plaatsen van kozijnen komt erg nauw. Kozijnen die niet goed sluiten, kunnen voor een hoop problemen zorgen.

Maak van het vervangen van kozijnen een toekomstinvestering

In het artikel ‘Kozijnen vervangen‘ vertellen wij u waarom het noodzakelijk is om uw kozijnen op tijd te vervangen. Daarnaast laten we u in het arikel vooral zien waarover u kunt nadenken wanneer u uw kozijnen vervangt. Natuurlijk is het vervangen van kozijnen een investering. Maar u kunt er wel een investering van maken waar u op lange termijn geld mee bespaart. In het artikel ‘Kozijnen vervangen’ leest u hier meer over.

Welke kozijnen neemt u?

Natuurlijk kunt u het kozijn vervangen door precies eenzelfde soort kozijn. Maar u kunt er ook voor kiezen een kozijn te nemen met een andere functie. Zo kunt u bijvoorbeeld als u meer ventilatiemogelijkheden wilt creëren een vast raam vervangen door een draai-kiepraam.