Ga je een dakkapel laten plaatsen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst moet je kiezen of je een prefab model of een traditionele dakkapel wilt. Een prefab model wordt in de werkplaats kant en klaar gemaakt, waarbij ook de kozijnen vaak al geplaatst zijn. Bij een traditionele dakkapel wordt alles ter plekke gebouwd. Het grote voordeel van een prefab is dat het stukken sneller klaar is, waardoor je minder last hebt van de verbouwing. Naast het kiezen van het type dakkapel, zijn er ook allerlei opties waar je rekening mee kunt houden. In dit artikel hebben we enkele dakkapel opties beschreven.

Verschillende opties exterieur dakkapel

De prijzen van een dakkapel beginnen ongeveer €3000,-. Dit is voor een standaard model met afmetingen van 1.5 m hoog en 2.5 m breed. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende opties waaronder de volgende externe mogelijkheden:

● Brandwerend glas
● HR ++ glas
● Verplaatsen van een huidig dakraam
● Plaatsen van glas met roeden
● Houten kozijnen
● Kunststof kozijnen in verschillende kleuren
● Verschillende dakranden zoals een sierkraal, een neuslijst of sierlijst.
● Schuine of rechte boeidelen
● Rolluiken
● Een (electrisch) bedienbaar sunscreen
● Een netjes weggewerkte verholen goot onder de dakpannen.

Verschillende opties interieur dakkapel

Naast de externe mogelijkheden zijn er ook verschillende interne mogelijkheden waarbij men rekening kan houden bij het plaatsen van een dakkapel.

● Plaatsen van een insectenhor
● Plaatsen van jaloezieën.
● Klimaatbeheersing in de dakkapel
● Mooie opbergruimte d.m.v. knieschotten afgewerkt met mooie schuifdeuren
● Inbouwspots
● Plissés
● Ventilatieroosters
● Een extra wand plaatsen in de dakkapel.

Dakkapel inrichting

De verschillende opties die je voor je dakkapel kiest zijn natuurlijk afhankelijk van wat de functie gaat worden van de nieuwe verkregen ruimte. Indien je er een slaapkamer van gaat maken, misschien wel de meisjeskamer van je dochtertje, dan zul je aan hele andere opties denken, dan wanneer de dakkapel een wasruimte wordt. Voor het inrichten van een slaapkamer in de dakkapel doe je inspiratie op bij www.senseofthecity.nl. Hier vind je zowel artikelen met afbeeldingen over de gewone slaapkamer als de meisjeskamer.