Er wordt tegenwoordig nog steeds heel veel ingebroken, terwijl dat eigenlijk niet meer nodig is. Veel inbraken zijn op eenvoudige wijze te voorkomen door een klein aantal tips op te volgen.

Zo ook de inbraken via kozijnen. Veel kozijnen worden ‘s nachts bijvoorbeeld niet of onvoldoende afgesloten, waardoor het voor inbrekers een koud kunstje is om binnen te geraken.┬áJe kunt dit eenvoudig voorkomen door een zogenaamde knip op de kozijnen te bevestigen. Op die manier kun je ramen niet alleen dichtdoen, maar ook sluiten zodat ze niet eenvoudig te openen zijn. Meer info op www.slotenmakersarnhem.nl.

Het bijkomende voordeel is dat de ramen op een kiertje gezet kunnen worden. Zo kan er wel frisse lucht de kamer in komen, maar geen inbreker. De inbreker kan het raam ook niet eenvoudig verder openen door met de knip te rommelen; de knippen zijn hier tegen bestand.

Verder is het vooral ook raadzaam om kozijnen goed af te sluiten als je afwezig bent. Dat betekent niet alleen als je op vakantie gaat, maar ook als je naar bed gaat, achter in de tuin bezig bent, even een boodschapje moet doen, of bij de buurvrouw een bakje koffie gaat drinken. Een insluiper is altijd erg snel binnen, sneller dan je verwacht. Bovendien zijn er veel verzekeringen die geen schade uitkeren als er geen tekenen van braak zijn; bij insluiping is dat vaak het geval.

Door op deze tips te letten, zijn er al een boel inbraken of insluipingen te voorkomen. Uiteraard kun je ook nog een deel van de inbraken voorkomen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen. Met name de goedgekeurde sloten zorgen voor erg veel aanvullende veiligheid. Let dus goed op dat je het huis goed beveiligd; een inbraak blijft altijd vervelend, probeer het dus zo goed als mogelijk te voorkomen.