Kozijnen vormen de blikvangers van uw pand! Het is dus wel degelijk van belang om een weloverwogen keuze te maken wat betreft het materiaal van uw kozijnen. Houten kozijnen zijn hard bezig de kozijnenmarkt te heroveren en het materiaal wint aan populariteit. Kwalitatieve houten raamkozijnen geven een klassieke en rustieke uitstraling aan uw pand. Nog niet overtuigd van het veelzijdige en karakteristieke hout? In onderstaande tekst worden de bijzondere eigenschappen van het sfeervolle hout beknopt weergegeven.

Voordelen hout

  • Hout is alom bekend vanwege de natuurlijke en krachtige uitstraling. Dankzij de vele afwerkmogelijkheden van het materiaal is het mogelijk om met uw kozijnen een klassieke, moderne of een landelijke stijl te creëren.
  • Uw houten kozijnen kunnen in elke denkbare kleur worden geverfd en het is overigens ook mogelijk om te allen tijde de kleur aan te passen.
  • De isolerende werking van hout heeft als bijkomend voordeel dat u flink kunt besparen op uw energie- en isolatiekosten.
  • Het materiaal is geschikt voor herstel en renovatiemogelijkheden omdat beschadigingen eenvoudig te repareren zijn en het dus niet nodig is om het gehele kozijn te vervangen.
  • Geavanceerde impregneertechnieken, grondering- en aflakmethodes reduceren de noodzaak voor uitvoerig onderhoud tot een minimum.
  • De gemiddelde levensduur van hout is circa 50 jaar met een restwaarde van maar liefst 60% na 25 jaar. Hout is vele malen duurzamer in vergelijking met bijvoorbeeld kunststof kozijnen die na 25 jaar beschikken over een restwaarde van 0%.

Soorten hout

Het verschil in levensduur en het bieden van voldoende weerstand tegen weersinvloeden van houten kozijnen is grotendeels afhankelijk van de houtsoort.

Twijfel niet langer over de aanschaf van houten kozijnen en laat u verbluffen door het eindresultaat die uw stoutste dromen zal overtreffen!