Hardhouten kozijnen zijn in principe de kozijnen die het langst mee gaan. In principe, want u moet er wel wat voor doen.

Hardhouten kozijnen zijn erg duurzaam

Als u hardhouten kozijnen goed onderhoud dan kunt u er lang plezier van hebben. Het is niet zo dat u ze elke dag hoeft schoon te maken, dat is wat overdreven. Een schilderbeurt eens in de vijf jaar is noodzakelijk. Daarnaast moet u er zelf op letten dat het hout schoon blijft.

Hardhouten kozijnen moet u goed onderhouden

Deze schilderbeurt in de vijf jaar is ‘op zeker’ genomen. Hardhouten kozijnen die altijd in de zon hangen, zullen een schilderbeurt eens in de vijf jaar zeker kunnen gebruiken. Daarentegen is dit bij een kozijn dat in de schaduw hangt minder noodzakelijk en kunnen deze één jaar of twee jaar later aan een schilderbeurt toe zijn.

Het advies is wel om minstens om het jaar het schilderwerk na te lopen. Zo ziet u snel of het schilderwerk begint te schilferen of dat er barstjes in komen. Deze plekken kunt u dan bijwerken. Als u het schilderwerk naloopt, is het verstandig om het kozijn ook direct schoon te maken met water.