Vroeg of laat komt iedereen de nood aan glas op maat weleens tegen. Is het niet omdat de voetbal van zoonlief door het keukenraam vloog, dan is het misschien wel omdat er een verbouwing plaatsvindt.

Hoe je het ook draait of keert, glas op maat bestellen, blijft een zaak waar je even goed je gedachten dient bij te houden!

Een grote pech zou het zijn wanneer blijkt dat er een meetfout gebeurde en je dus de bestelling kan herhalen, terwijl het verkeerde stuk glas meestal niet retour wordt genomen.

Enkele prijsbepalende factoren.

1. Glassoort.

Glas op maat is niet altijd even goedkoop; Veel hangt af van de glassoort en de eventuele uitvoeringen. Zo spreekt het voor zich dat wanneer je specifiek glas, zoals bijvoorbeeld veiligheidsglas, wil, je meteen in een andere prijsklasse terecht komt dan bijvoorbeeld dezelfde oppervlakte in standaard glas.

2. Glasdikte.

Een andere prijsbepalende factor is de glasdikte. Hoe dikker het glas, hoe hoger de prijs.

3. Levering en plaatsing.

Laat je het bestelde glas op maat ook leveren en plaatsen, dan komt er natuurlijk nog een prijsverhoging bij. Dit spreekt voor zich, maar je moet even afwegen of deze prijs opweegt tegen de garantie op breken die u hiermee verwerft.

4. Soorten glas.

Er zijn talloze soorten glas verkrijgbaar tegenwoordig en het fijne is: ze zijn ook allemaal verkrijgbaar op maat!

Je kan kiezen uit een ruim scala zoals gelakt glas, gefumeerd glas, helder glas, spiegelglas of veiligheidsglas. Naast deze mogelijkheden, zijn er nog tal van andere mogelijkheden.

Informeer vooraf dus even welk soort glas u nodig heeft en verkiest, want er is heel wat meer mogelijk dan standaard helder glas, wat u bij glasbestellen.nl kunt verkrijgen.

 

Glas in ramen gesneuveld? Wat nu?

Velen denken dat wanneer een vensterraam sneuvelt, het volledige raam vervangen dient te worden. Niets is minder waar! je kan namelijk eenvoudig de glaslatten demonteren, het glas vervangen en de glaslatten nadien weer terugplaatsen. Na afwerking zal je niet eens zien dat er gerenoveerd werd aan dit raam!

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om oude ramen met enkel glas, te gaan voorzien van dubbel glas! Hiervoor is natuurlijk het advies van een erkend vakman geen overbodige luxe.

 

Conclusie.

Glas op maat is lang niet zo moeilijk als het lijkt. Je dient enkele zaken goed in de gaten te houden, zoals bijvoorbeeld de afmetingen, maar eens je goed opgemeten hebt, zal je merken dat het een fluitje van een cent is!

De glashandelaren zijn doorgaans ook sterke vakmannen die u ook kunnen raadgeven waar nodig. indien je niet over de nodige materialenkennis beschikt, is het aangewezen om het glas op maat te laten plaatsen door de leverancier. Zo bent u zeker dat dit glas volgens de regels van de kunst geplaatst werd en u niet voor onvoorziene verrassingen komt te staan!