Met een serre zorg je er voor dat er een uitbouw aan je huis vast komt te zitten. Een serre bestaat voornamelijk uit glas en wordt dan ook vaak aan de zonzijde van de woning geplaatst. Een serre kan van grote meerwaarde zijn voor je woning en kan dan ook een slimme investering zijn. Je creƫert door middel van een serre namelijk extra woonruimte in je woning en laat extra licht binnen. Je kunt echt het gevoel hebben buiten te zijn terwijl je toch het comfort van binnenshuis hebt. In alle weersomstandigheden en seizoenen kun je heerlijk in de serre vertoeven. Je maakt je woning een stuk aantrekkelijker!

Wanneer je van plan bent om een serre aan je woning te installeren is het belangrijk dat je een professional, zoals Niek Roos, inschakelt welke samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden. Er zijn bepaalde zaken waar je rekening mee dien te houden wanneer je een serre wilt plaatsen, daarom hier enkele tips welke je toe kunt passen.

De afmetingen van de serre

Bij elk bouwproject is het aan te raden om van te voren een goed doordacht plan te maken. Bedenkt goed waar je de serre bijvoorbeeld voor wilt gebruiken en hoe groot je deze zou willen hebben. Hou er rekening mee dat er ook een stuk van uw tuin zal verdwijnen met de komst van een serre. Stel een budget op en bekijk al wat de mogelijkheden zijn nog voordat u de beslissing gaat maken een serre te nemen.

Positie

Waar wilt u dat uw serre komt? Aan welk deel van het huis wilt u de serre plaatsen? Denk hier goed over na, de zon en het daglicht speelt namelijk een cruciale rol bij een serre. Je wilt natuurlijk niet de hele dag in de schaduw zitten. Met een serre geplaatst op het zuiden kun je ook in de winter genieten van heerlijk zonlicht, hou er wel rekening mee dat het in de zomer dan weer behoorlijk warm kan worden en er dus gezorgd dient te worden voor goede zonwering en eventuele airconditioning en ventilatiemogelijkheden.

Isolatie

De isolatie van een serre is erg belangrijk. Wanneer je gebruik maakt van extra isolerende beglazing kunt u de temperatuur, en daarnaast dus ook de stookkosten, goed onder controle houden.

Ventileren

Een serre is een plaats waar je snel te maken kunt krijgen van schimmelvorming en een ongezond luchtklimaat. Zorg er voor dat dit geen kans heeft en maak gebruik van een goede isolatie. Er zijn diverse verschillende ventilatieroosters en ventilatiesystemen verkrijgbaar welke speciaal voor serres zijn ontwikkeld.

Zonwering

Een serre bouw je natuurlijk vooral om heerlijk in de zon te kunnen zitten, je wilt hier ieder seizoen van genieten en een zonwering is ideaal als klimaatregeling. Je kunt door een goede zonwering de temperatuur en de lichtinval beheersen.