Wanneer u uw woning voorziet van een nieuwe overkapping, mag passende dakbedekking niet ontbreken. Met dakbedekking van een hoogwaardige kwaliteit voorkomt u een lekkage, zorgt u voor een betere isolatie van uw woning, enzovoorts. Voor het aanbrengen van de dakbedekking op een nieuwe overkapping kunt u de hulp van een erkende dakdekker bij u in de buurt wellicht goed gebruiken. Een dakdekker kan u meer vertellen over de verschillende soorten dakbedekking die tegenwoordig worden aangeboden, zodat u precies weet welke mogelijkheden u heeft bij het plaatsen van een nieuwe overkapping aan uw woning. Bij terrassen worden ook geregeld glazen overkappingen gebruikt, allicht is dit ook voor u interessant! Wij spraken met een dakdekker in Almere over het belang van een goede dakbedekking.

Voorkom lekkages onder uw dakbedekking

Dakbedekking van een hoge kwaliteit draagt bij aan de verkleining van de kans op lekkages onder uw dakbedekking. Wanneer u kiest voor dakbedekking van een lage kwaliteit, zal er al snel slijtage optreden. Dit komt voor in de vorm van kleine scheurtjes of barstjes in de dakbedekking, waarlangs het water bij uw dak naar binnen sijpelt. Daarbij kunnen er takjes of steentjes tegen de dakbedekking slaan, waardoor er eveneens beschadigingen ontstaan. Het vervelende aan een lekkage bij uw dakbedekking, is dat u dit vaak niet direct door heeft waardoor er een lastig te verhelpen waterschade ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken aan uw plafonds, rotte plekken in het houtwerk van uw dak, enzovoorts.

Verschillende soorten dakbedekking

Er worden tegenwoordig tal van verschillende soorten dakbedekking aangeboden, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Een dakdekker kan u meer vertellen over de verschillende soorten dakbedekking. Voor schuine daken worden doorgaans dakpannen of rieten daken gebruikt, terwijl op platte daken vaak een heel ander type dakbedekking wordt gekozen. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type dakbedekking het meest geschikt is voor uw dakbedekking. Daarbij wilt u vanzelfsprekend dat de dakbedekking aansluit bij de stijl van uw woning in z’n geheel!

Onderhoud aan uw dakbedekking

Naast het plaatsen van dakbedekking kan een dakdekker u eveneens helpen bij het onderhouden van uw dakbedekking. Laat een dakdekker eens per (half) jaar controleren of er geen slijtage aan uw dakbedekking valt op te merken. Bij slijtage kan een dakdekker het kwetsbare deel van de dakbedekking voor u vervangen om zo een lekkage te voorkomen.